Clubkampioenschappen 2016

Clubkampioenschappen Jeugd:

Begin september was het tijd voor de Jeugd clubkampioenschappen enkel / dubbel. Na een paar kwakkeljaren waren er nu weer lekker veel deelnemers, zo’n 45 in totaal en dus een vol schema!

Er werd gestreden om eeuwige TVB roem in alle jeugd categoriën en omdat veel mensen de nieuwe speelstijl niet kennen, hieronder een korte uitleg:

  • Rood (halve baan-> 5-8 jaar)                Je speelt om 1 gewonnen tie-break
  • Oranje (3/4 baan-> 8-11 jaar)               Je speelt om 2 gewonnen tie-breaks
  • Groen (hele baan->10-12 jaar)             Je speelt om twee gewonnen sets tot 4 (ipv 6)
  • Geel (t/m 18 jaar)                                 Je speelt normale partijen met sets tot 6

Zo, dat kan maar even uitgelegd zijn natuurlijk en nu op naar het toernooi en de resultatenJ

De wedstrijden zijn gespeeld van woensdag tm zondag met 51 partijen voor en op zaterdag. Er werd heerlijk gespeeld en voor veel van onze nieuwe leden waren het zelfs de eerste wedstrijdjes ooit. Best spannend dus, maar het ging iedereen echt heel goed af!!!

Bij onze allerkleinste mini’s in de Rode categorie duren de wedstrijden ongeveer 5 minuten. Na 5 gespeelde rondes hadden we een winnaar met Maurits Provoost die alles heeft gewonnen en daarmee Clubkampioen ROOD. Een goede tweede plaats was er voor Thijs Burger die alleen nipt met 5-7 van Maurits verloor, maar alle andere partijen won. Link van der Vlies werd hier nog 3e. Gefeliciteerd mannen echt goed gedaan!!! Maar ook goede wedstrijden gespeeld door de andere kleine helden Fenne Kleijn, Ilse Peeters en Suus BrandJ

In de Oranje categorie waren er zelfs 4 poules van 4 kids, dus lekker veel deelnemers en iedereen kon minimaal 3x spelen. Hier hebben we vele mooie wedstrijden gezien en heel veel 3-setters waren nodig om de winnaar te bepalen. In Poule A won Kalle Slappendel al zijn wedstrijden en de spannende 11-9 7-5 tegen Rodrigo Harsveld was bepalend voor de Poule winst hier. In Poule Bwon Vera Slappendel al haar wedstrijden in 3 sets en werd daarmee poule winnaar. In Poule C won Timo van der Laan juist al zijn wedstrijden in 2 sets. Leuk om te vermelden in Poule B was de wedstrijd tussen Jonne Schutte en Rosanne Koetsier die Jonne won met 8-10 9-7 10-8, een tie-break thriller dusJ. In Poule D was Noah Hagedoorn ongenaakbaar door al zijn partijen dik te winnen. Goed gedaan allemaal poulewinnaars, maar hiermee was de clubkampioen Oranje nog niet bepaald. Er werden dus halve finales gespeeld en daarin won Timo van Vera en Noah van Kalle. De familie Slappendel was daarmee net buiten de finales beland, maar super gedaan met broer en zus in de halve finales. De Clubkampioen Oranje werd uiteindelijk Noah Hagedoorndoor zijn 7-2 7-5 winst tegen Timo. Gefeliciteerd Noah!!! Maar uiteraard ook Timo met zijn mooie 2e plek.

De Oranje dubbel was een kleine poule van 3 dit jaar, maar dat maakt je niet minder clubkampioen natuurlijk. Mike De Lang en Noah Hagedoorn (weer hijJ) wonnen hun beide partijen, gefeliciteerd mannen!!!

De Groene categorie is verdeeld in Groen 1 (gevorderden) en Groen 2 (starters). In Groen 1 waren er 4 wedstrijden nodig om te winnen alvorens je kampioen werd. Geen gemakkelijke opgave, maar we mooi voor mekaar gekregen door Lysander Kling! Goed gedaan man, jij bent clubkampioen! De tweede plek was super spannend, want Mees Kleijn, Pjotr Straver en Jessie Kooter hadden allemaal 2 partijen gewonnen. Dat werd dus games tellen met Mees als beste en dus de nummer 2 in Groen 1. In Groen 2 hebben 3 meiden gestreden om de hoofdprijs en de Clubkampioen werd Fleur Captein, zij won beide partijen gewonnen en Melodie Bouman werd tweede. We hebben mooie, maar sportieve strijd gezien meiden, top!

Groen dubbel winnaars werden Mees Kleijn en Pjotr Straver. Zij zijn een heel jaar lang de kampioenen van BoskoopJ

In de oudste categorie Geel, ofwel gewoon tm 18 zijn prachtige wedstrijden gespeeld. De jeugd in deze categorie zouden ook in de senioren clubkampioenschappen een prima bal mee kunnen slaan. Mooie wedstrijden dus en bij de jongens tm 18 was Max van Gullik een duidelijke winnaar. Twee overtuigende zege op Valentijn en Luuk en een spannende 3-setter tegen Duco. Gefeliciteerd Max, jij bent de Clubkampioen jeugd 2016!! Duco, jij met je tweede plek na allemaal 3-setters, zwaar bevochten dusJ

Bij de meiden tm 18 ook een poule van 4 en dus 3 wedstrijden die Rosa Vermorken allemaal won en een beslissende 7-3 tie-break tegen Julie maakt jou Clubkampioen tm 18!! De tweede plek was dus nipt voor Julie Zaad, super goed dus ook!

De dubbels bij de tm 18 categorie werd bij de meiden gewonnen door Loes Brand en Charlotte van Leersum, meiden gefeliciteerd alle partijen overtuigend gewonnen! Bij de heren was er iets heel bijzonders in de uitslag en wel een 7-6 6-7 7-6 wat zelden te zien valt. Wat hadden hier graag mensen bij geweest om getuige te zijn, helaas waren die er niet…. Maar Max en Duco waren de winnaars, wat de werkelijke stand ook geweest mag zijnJJJ

Zo, volgend jaar nieuwe rondes nieuwe kansen.

%d bloggers liken dit: