Clubkampioenschappen jeugd 2018

De clubkampioenschappen voor de jeugd 2018 zitten er inmiddels weer op. Op een natte woensdag na, was het heerlijk weer om te tennissen en daar heeft de jeugd volop gebruik van gemaakt. Het was een bomvolle lijst met deelnemers en de beschikbare plekken in het schema waren nagenoeg allemaal gevuld. 41 deelnemers voor de enkel en 30 deelnemers aan de dubbel.

Er werden partijen in de Oranje, Groene en Gele categorieën gespeeld. Voor wie daar niet bekend mee is, een korte uitleg???? Oranje speelt op een ¾ tennisbaan met lichtere tennisballen en er wordt gespeeld wie het eerst 4 gewonnen games heeft gehaald. Een partijtje duurt max 30 minuten. Groen speelt op de hele baan met iets minder lichte ballen. Hier worden sets gespeeld tot de 4 (ipv 6 normaal) en een eventueel derde set is een tiebreak. Een wedstrijdje duurt max 45 minuten. Dan nog de Gele categorie, die spelen met normale ballen en normale wedstrijden. Deze partijen kunnen dus uren duren????

Door het gigantische aantal nieuwe leden de afgelopen jaren, merken we dat er steeds meer oudere jeugd is die Gele ofwel hele wedstrijden speelt. Dat is een leuke uitdaging voor onze planning????

Wisten jullie trouwens dat we dit jaar weer sterk gegroeid zijn met jeugdleden? In 2018 inmiddels 31 nieuwe leden, daar waar we in 2017 -> 35 nieuwe leden en in 2016 -> 54 nieuwe leden hebben mogen verwelkomen. We hebben inmiddels 117 jeugdleden en na de dip van 29 leden eind 2015, mogen we als TVB dus trots zijn op zoveel jongelui….

Dan de Clubkampioenschappen???? De winnaars in de oudste categorie, die mogen de wisselbeker mee naar huis en krijgen hun naam daarop gegraveerd. Dit jaar won bij de meisjes Aniek Roos de titel en bij de jongens Mees Kleijn. Mooie kampioenen, waar we trots op zijn en hopelijk de komende jaren van mogen blijven genieten.

Er waren in totaal 14 poules waarin gestreden werd. Alle winnaars, nummers 2 en 3 zijn via een leuk bericht aan alle ouders gestuurd.

De najaarscompetitie is inmiddels begonnen en de jeugd heeft verder nog het slotfeest op Zaterdag 3 November en Sinterklaas tennis op de planning staan dit seizoen….

%d bloggers liken dit: