Scholentennis 2017

Tennisvereniging Boskoop laat wederom 1.200 kinderen uit Boskoop tennissen
Op 13 maart start Tenniskids@school in Boskoop. Net als vorig jaar doen alle 7 basisscholen weer mee met dit sportieve tennisproject. Tijdens de gymles zullen de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 kennismaken met tennis. Gedurende het project van 3 weken zullen alle kinderen 2 tennislessen krijgen. Afsluitend is er een tennisfeest op het tennispark aan de Mendelweg, waarbij ook de kinderen van groep 3 en 4 welkom zijn. De tennisvereniging Boskoop verzorgd dit tennisproject samen met de tennisleraren van 2R-Sports en de (vak)docenten.

Wat is schooltennis? 
Al ruim 25 jaar biedt de tennisbond KNLTB het schooltennis aan. Tijdens de reguliere gymles wordt tennisles aangeboden. Er wordt gebruik gemaakt van mini tennisveldjes, aangepast materiaal zoals mini rackets en grotere ballen. Het traject in Boskoop bestaat uit 1 tennisles in de gymzaal en voor zover logistiek mogelijk de 2e tennisles onder schooltijd op de tennisvereniging. Daarna is er een afsluitend tennisfeest op de tennisvereniging op 1 april. In april worden er ook nog proeflessen aangeboden op het tennispark.

Waarom schooltennis? 
Schooltennis is een mooie manier voor jonge kinderen om kennis te maken met de tennissport. Het is een leuke afwisseling van de gymlessen en bovendien draagt het een steentje bij aan de ontwikkeling van tennis in de volle breedte. Tennis is met ruim 600.000 leden nog steeds de tweede sport in Nederland Meer informatie is te vinden op www.knltbschooltennis.nl of via wendymarc@casema.nl . 

%d bloggers liken dit: