TVB bij nacht 2018

Afgelopen vrijdag 15/16 juni jl. was het weer zover…. TVB by Night time!!

De jeugd bleef ‘slapen’ in het clubhuis en er was Luilak tennis. Slapen was niet het juiste woord bleek achteraf….ze verbleven de nacht in het clubhuis ????

Vrijdag rond zessen liep het terras vol met n kleine 65 TVB kids, die aan hun geluid te horen er erg veel zin in bleken te hebben. Om 18.15u u werd het de leiding al snel duidelijk…..ze moesten voor het eten nog even afgemat worden, dat bleek voor iedereen de beste keuze!  Eerst lekker een uur Clinic gedaan.

Aansluitend hebben we heerlijk met z’n allen aan de pannenkoeken gezeten. 10 moeders hebben zich vrijdag ochtend even kwaad gemaakt en een overheerlijke stapel pannenkoeken gebakken, nogmaals onze dank hiervoor! Er werd flink gebunkerd. Toen na het eten er een poedersuiker gevecht ontstond onder de boys vonden we het tijd worden om richting Gouwe Bos te gaan. Hier werd gevoetbald, gefristbeed, geslagbald etc. etc.…. dit alles op het grote voetbalveld voorin het Gouwe Bos.  Het was gezellig!

Ondertussen werden op de TVB de pannenkoek resten van het terras gekrabbeld en verbleven er nog een aantal verdwaalde pubers op baan 8. Zij hebben zich ongeveer 2 uur vermaakt met ‘rondje om de baan’. Super leuk om dat tennis enthousiasme te zien! Iets voor tienen begon het volume op het terras weer flink toe te nemen…..ah, ze zijn terug ????   65 dorstige kindjes…..na flink wat bekers water, limo, ijsthee, dubbelfris en wat spekkies en kikkertjes was het tijd om de bedden op te gaan pompen. Dat was een fluitje van een cent met de automatische pomp van Kalle. Binnen 10 minuten konden we onze kont niet meer keren en was de kantine omgetoverd in een heuse slaapzaal. Ook de kleedkamers werden bezet…het was een gezellig hokkie vol. Voor de kleinere kids werd er een gezellige film aangezet ‘ de verloren gehaktbal’ of zoiets…het was iets met een gehaktbal…. Zelfs een paar vermoeide pubers zaten er naar te staren, dus blijkbaar erg interessant ????

Ondertussen werden de jongere kids zoals afgesproken opgehaald en bleven we met een mannetje/vrouwtje of 30 over om de nacht mee in te gaan. Zoals we allemaal weten…kinderen herstellen sneller dan 6 man leiding bij elkaar……dussss rond elven stond iedereen weer volop op de banen te tennissen….. Allerlei spellen werden er gedaan…..wederom het bekende rondje om de baan, met z’n achten aan 1 kant…het maakte allemaal niet uit want het was feest! Rond twaalven werd het toch wel tijd om de dijkwoningen wat duisternis te gunnen en de buurman z’n gevreesde nachtrust terug te geven. Alle ballen verzamelen en aan de popcorn! Rond drieën kwam er een beetje rust in de tent…ja, een beetje…. Een enkeling heeft 1 a 2 uurtjes geslapen maar dat zullen er niet veel geweest zijn. Tja en om 05.00 u was het toch wel echt tijd voor een Warming Up OLV Erik om vervolgens fris en fruitig aan het luilak toernooitje te kunnen deelnemen…… Het energie level was (eindelijk, we dachten dat dat moment nooit zou komen ????) toch wel redelijk ingezakt. Er zijn wat potjes gespeeld maar veel fut zat er niet meer in …… het luilak toernooi liep zo over in toch weer het oude vertrouwde rondje om de baan, wat gewoon de hit van de TVB bij nacht bleek. Iedereen kon hieraan mee doen…..gewoon leuk en met z’n allen! Om 07.30 u was het tijd voor het ontbijt.

Het weer was super …..dus we konden lekker op het terras aan een lange tafel ontbijten. Het was heerlijk rustig aan tafel en er werd wederom flink gebunkerd. Lekkere broodjes en een vers gekookt eitje…..Het leek wel Vaderdag ???? Na het ontbijt nog even tennissen, we waren er toch……om vervolgens moe en voldaan lekker op huis aan te gaan. Het was weer super gezellig….we hebben weer genoten van jullie TVB ertjes!!……

Uiteraard de leiding weer super bedankt!! Menno voor je eeuwige geduld met de kids op en rondom de banen en uiteraard de kussen gevechten.  Erik bedankt voor alle super leuke spel elementen, tennisactiviteit en gezelligheid! En last but not least natuurlijk,  de hulp leiding Rosa, Amy, Lin en Julie, super bedankt voor jullie hulp en het avond spel, en  luilak tennis. Tenslotte de hulp moeders: Karin, Nathalie, Kim bedankt voor de hulp bij de koek en zopie, pannenkoeken etc etc…………. en Loes die fijn kantine dienst kwam draaien ???? Dat werd pannenkoek serveren i.p.v. bier tappen Loes! Zo met zn allen weer een mooie herinnering neergezet! Hopelijk allen tot volgend jaar weer!!

Marc en Wendy

%d bloggers liken dit: