TVB bij nacht 2016

10 september 2016, tijd voor TVB BIJ NACHT! De altijd slopende, knotsgekke maar legendarische dag waarin de leiding denkt 50 kids stil te krijgen aan het eind van de dag en deze 50 kinderen dat heel anders voor ogen hebben….

De kids moesten verzamelen om 16.00 uur, dan zouden wij starten met de prijsuitreiking van de clubkampioenschappen jeugd. Alle slaapzakjes waren binnen gelegd, de kids stonden te popelen om baan 8 opgeroepen te worden om die prijs op te halen maar… we misten er nog een aantal. 3 man van de leiding kwam met 220 vanuit een wedstrijd in reeuwijk gereden en kwamen als een soort nightrider het park op vliegen om 16.15 uur en zelfs toen was er nog eentje vermist: Ons 500e lid Luuk! Helaas hadden we een strakke planning en konden we helaas er niet van genieten dat Luuk in de sloot werd gejannest (want dat gebeurd uiteraard met elk 500e lid).

Zodoende begon om 16.30 uur de tennisclinic van het welbekende TVB Tennisteam. Over 6 banen verspreid werden de groepen ingedeeld op sterkte, leeftijd en of ze uiteraard wel bij vriendjes en vriendinnetjes zaten. Elke baan 10 minuutjes met tussendoor nog een kleine pauze zodat we om 17.45 uur klaar zaten voor het veel te lekkere eten. De spelletjes varieerde van boter-kaas-en-eieren, rond om de baan, tot een spel waarbij je na elke bal in het net een rondje achterstevoren over de baan mocht gaan rennen. Ook flessentennis was een van de bijzondere spellen waar toch even het enthousiasme (zo noemen we het dan maar) van de kids hen misschien soms net de baas was. Heel duidelijk was dat je de bal moest rollen naar elkaars fles en niet bovenhands gooien aangezien de flessen op 2 meter afstand van elkaar stonden. Duidelijk? GO! 2 kids (namen zijn niet nodig) pakken letterlijk de eerste bal en ik zie daar toch een molenwiek van een zwaai aankomen, alsof ze de zeldzaamste pokemon gingen vangen…. BAM, een gebroken borstkas en een schouder uit de kom was het resultaat maar goed. Een kleinigheidje hou je al snel. Kortom, na een hoop lachen, competitiviteit en herrie was het tijd voor het avondeten.

Man, man, man. Wat een plaatje was dat. Van de kantine, tot achter op het park, een hele lang tafel met 50 prachtige kids er aan. Mooie boskoopse bomen op de achtergrond, om te smullen. En of de kids verzorgd werden. Het koppel dat altijd voor de TVB klaar staat, Joke & Dennis Baans waren druk bezig deze kids te voorzien van een smakelijk en entertaining avondmaal. Dennis stond buiten met een bezem een soort Curling praktijken uit te voeren, terwijl Joke binnen met een knakworstje of 200 en een pannekoekje of 150 aan het spelen was. Je kunt je voorstellen, de kids waren stil.

Vervolgens was het dan tijd voor de hype van het jaar: Pokemons vangen! Per groepje, met een afstand van minimaal 5 minuten (onthoud dit!) gingen ze een voor een het gouwebos in om daar instructies te krijgen van pokemeester Eric Roodenburg. Elke groep ontving een landkaart. Op deze landkaart waren sterren te zien. Bij deze sterren hing een tip en met die tip moest de pokemon te vinden zijn. In die pokebal lag een letter, die letter moest je onthouden want daar kon je uiteindelijk een woord mee maken en weer punten mee verdienen voor het team. Nou goed, simpeler als dat gaat het niet worden. Inmiddels was groep 6 aangekomen en die gaven we ook het verzoek mee deze pokebals en de hints mee te nemen aangezien zij de laatste groep waren. Hoppa, zij op naar tip 1. Vervolgens, nog geen 15 minuten later, staat groep 3, onder begeleiding van Sarah Teeuwen (uiteraard!) bij tip 1 te zoeken naar de eerste pokebal, die inmiddels natuurlijk allang was weggehaald door groep 6! Vervolgens komt deze groep terug bij de pokemeester om te vertellen dat ze een letter niet hebben kunnen vinden maar die gegokt hebben en daardoor een heel ‘grappig’  woord hebben. De details laten we verder achterwege maar soms blijkt maar weer. Duidelijk is niet duidelijk genoeg, daar laten we het dan maar bij 😉

Eenmaal teruggekomen op het park was het tijd om per groepje een teamnaam te verzinnen en een yell erbij te bedenken. Ook hiermee konden ze punten verdienen… Namens de leiders van TVB BIJ NACHT kunnen wij toch wel vermelden dat hier bar- en bar weinig punten zijn verdiend. De ene hoogvlieger na de andere vloog daar het clubhuis, van: “Yell yell yell, wij komen er wel” tot “oen oen oen, wij worden kampioen”…

Inmiddels was het rond 20.30 uur en was het donker en kon het avondprogramma beginnen. Echter toen we de groepen bij elkaar gingen zetten, bleek groep 1 toch wel erg karig. Waar waren Max, Jasper & Valentijn gebleven? Toevallig kwamen ze 10 minuten daarvoor, zo slim als ze zijn, even vragen of ze bij het speeltuintje bij het gouwebos even pokemons mochten gaan vangen. Het antwoord was nee maar de uitvoering was ja bleek achteraf. Zodoende was iedereen lekker 5 minuutjes aan het wachtend toen Mitch al joggend die gasten even gingen halen. Ja, en de wonderen zijn de wereld nog niet uit: je zoekt er 3 maar vind er 4!! Ons 500e lid Luuk was daar ook. Het antwoord waarom ze nu alsnog weggingen, was als volgt: “JA, ik heb echt geen zin in film kijken nu, het is pas 21.00 uur!!”. Luisteren zat er dus ook niet in voor ze weggingen. Eind goed, al goed, we konden beginnen!

Er waren 3 spellen: Stoelendans, Stopdans en Glow in the dark tennis!! Zo om de 20 minuten ongeveer wisselden je als groepen van 2 door om uiteindelijk bij Glow in the Dark tennis natuurlijk echt te shinen. Baan 2 was omgetoverd tot een glow in the dark baan, met grote blacklights in de hoeken, glow in the dark tape over de lijnen, glow in the dark spray op de ballen en alle kids hadden glow in the dark staafjes door hun racket en maskers op hun gezicht. Het zag er geweldig uit, alsof ze een voor een het centre court van ABN AMRO opliepen! Alle kids zagen er prachtig uit met al die glow in the dark spullen en dat was ook Thijs Burger niet ontgaan. Die heeft even kort getennist, maar zag de Stopdans toch wel als het spel van de avond. Daarbij is de bedoeling dat als de muziek stopt, je stil blijft staan en de laatste die dat doet is af. Thijs was er vrij serieus mee want hoe langer hij nog in het spel was, met hoe meer meiden hij had kunnen dansen! Ouwe charmeur, groot gelijk heb je hoor!!

Rond 22.00 uur was het dan tijd om afscheid te nemen van de kleinsten die lekker thuis het bedje gingen opzoeken (ook groot gelijk!!) en konden wij de voorbereidingen gaan treffen voor die heerlijke, rustige, lange nacht…. Een voor een de luchtbedjes oppompen om vervolgens het clubhuis volledig vol te leggen en vanuit je bed lekker een filmpje te kunnen kijken. Iedereen lag alleen een luchtbed duurde iets langer. Althans, luchtbed… De master bedroom van Kalle Slappendel nam iets meer tijd in beslag maar toen ook onze energieke smurf in zijn paleis was gekropen kon de film gestart worden. Met een chipje, een bakje popcorn en wat drinken waren de kids toch vrij rustig film aan het kijken.

Tot een uur of 1.00.. Toen de film was afgelopen, werd dan het kussengevecht onder leiding van DJ Roodenburg ingeluid in de hoop dat we het laatste beetje energie er nog uit konden slopen. Niets was minder waar, want tijdens dit kussengevecht hadden de kids bedacht om het vuur op de leiding te openen. JA, maar dan is het opeens snel afgelopen haha (soms is het ook lekker om leiding te zijn)!

Om 1.30 uur was het dan toch wel echt tijd om te gaan slapen. Door het grote aantal kids was de leiding verplicht om de gehele nacht buiten te vertoeven maar dit was geen probleem want die kids die sliepen wel….. Ook dat was een droom. De ene reep dextro na de andere bar suiker ging de mondjes in en de kids hadden er daarnaast ook een sport van gemaakt om minimaal 5x per kind te gaan plassen deze nacht. Kortom, echt rustig was het niet.

Om 6 uur was het dan eindelijk zo ver. De kids sliepen en ook Menno, Sarah en Eric waren inmiddels afgehaakt. Joey, Mathieu en Mitch zaten nog lekker buiten te genieten van de rust. Deze rust duurde niet lang, want om precies 6.40 uur kwamen Curling-kampioen en worstfanaat Dennis en Joke Baans aan fietsen om het ontbijt te gaan voorbereiden. Ontzettend attent natuurlijk! Onder leiding van het geweldige lied ‘Hallo Wereld’ werden de kids om, jawel, 7.00 uur in de ochtend met pannen en geluid weer uit de slaapzakjes gezongen!

Verassend genoeg waren de oogjes wat kleiner en de stemmetjes wat zachter maar ze hadden genoten hoor. De grootste verhalen gingen over tafel als de leiding snachts er even niet bij was tot het opeten van zeker wel 5 repen dextro haha! Mooi om te zien. Onder het genot van een potje tennis werd de relatief korte nacht nog gevealueerd en konden we allemaal met een voldaan gevoel aanschuiven bij het ontbijt. Nogmaals Dennis en Joke, bedankt voor het helpen!

Om 9.00 uur was het dan zo ver. Met een vol buikje, kleine oogjes en een lichtelijk vermoeid humeur hebben we kids allemaal weer veilig overhandigd en kon de leiding aan zijn week herstel beginnen.

Iedereen bedankt en hopelijk tot volgend jaar!!

De leiding van TVB BIJ NACHT

Marc, Wendy, Joey, Menno, Eric, Sarah, Mathieu, Mitch
Dennis & Joke. 

%d bloggers liken dit: